Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο κύκλους. Ο κάθε κύκλος αποτελείται από 12 μαθήματα και η διάρκεια του κάθε μαθήματος είναι 45 λεπτά.Έναρξη νέων τμημάτων 25 Σεπτεμβρίου 2018!!


Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα 2310.422.885 & 2310.422.742.

9/3/11

6-24 μηνών

       Σε αυτή τη περίοδο της ζωής του, το βρέφος αρχίζει μια φλυαρία. Τόσο λεκτική όσο και μουσική. Επαναλαμβάνει φράσεις, μέρη από τραγουδάκια που ξέρει και αρχίζει επίσης, να προσφέρει ενάρυθμους ήχους που του αρέσει να επαναλαμβάνει.
      Αρχίζει επίσης να παρατηρεί και να προσέχει τους ήχους που παράγουν κάποια μουσικά όργανα ή ακόμη και αντικείμενα. Το πιο βασικό μουσικό στοιχείο εδώ είναι η χροιά. Αρχίζει να αντιλαμβάνεται και να ξεχωρίζει αρκετές μελωδίες και επίσης σχετίζει τη κάθε μία και με διαφορετικές κινήσεις. Τις επιλογές που κάνει τις εκφράζει μέσω του σώματός του, απομακρύνοντας το ή πηγαίνοντας πιο κοντά στη πηγή του ήχου που ακούει.
      Σε αυτή την ηλικία επίσης του αρέσει να ακούει τη φωνή του και αρχίζει να την παρατηρεί. Διαφορές ή αλλοιώσεις στη χροιά, το τονικό ύψος την ένταση του ήχου τις αντιλαμβάνεται και τις κατανοεί.
      Στο τέλος αυτής της ηλικίας αντιλαμβάνεται τα αντικείμενα σαν ξεχωριστές οντότητες και όχι πια σαν προέκταση του εαυτού του. Έχει επίσης ήδη αρχίσει να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του σαν μια ξεχωριστή ψυχολογική και συναισθηματική οντότητα και μπορεί να τον ξεχωρίσει από τον υπόλοιπο κόσμο.
      Όλες αυτές οι ανακαλύψεις του μπορεί να το οδηγήσουν και σε αισθήματα εγκατάλειψης και χωρισμού. Η μουσική μπορεί να λειτουργήσει και σαν μεταβατικό αντικείμενο, να το καθησυχάσει και να το διαβεβαιώσει ότι δεν είναι μόνο του. Από αυτή την ηλικία ίσως μαθαίνει ο άνθρωπος να τραγουδά όταν φοβάται στο σκοτάδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου