Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο κύκλους. Ο κάθε κύκλος αποτελείται από 12 μαθήματα και η διάρκεια του κάθε μαθήματος είναι 45 λεπτά.Έναρξη νέων τμημάτων 25 Σεπτεμβρίου 2018!!


Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα 2310.422.885 & 2310.422.742.

12/3/11

Tα βρέφη μαθαίνουν και θυμούνται τη μουσική από μικρή ηλικία

      Στα βρέφη αρέσει πολύ να ακούνε τη μητρική τους γλώσσα, αλλά αυτό που δεν είχε εκτιμηθεί δεόντως έως σήμερα είναι ότι τους αρέσει πολύ να ακούνε μουσική. Είναι γνωστό ότι όλοι μας γεννιόμαστε με μουσικές ικανότητες. Οι ικανότητες των βρεφών για τη μουσική είναι το πεδίο που μελετάται στις μέρες μας με λεπτομέρεια.
      Η μουσική μνήμη είναι το βασικό κλειδί τις μουσικής ικανότητας για όλες τις ηλικίες. Χωρίς τη μνήμη, δεν υπάρχουν παρά μόνο απομονωμένες εμπειρίες, οι οποίες αμέσως σβήνουν. Σε ποια όμως, ηλικία ξεκινά η ικανότητα να μαθαίνει κάποιος και να θυμάται ένα κομμάτι μουσικής; Κάποιοι ότι αυτή η ικανότητα ξεκινά να αναπτύσσεται όταν ένα παιδί αρχίζει να μαθαίνει να μιλά, μετά το πρώτο έτος της ζωής του.
      Η jenny saffran και οι συνεργάτες της, στο Πανεπιστήμιο του Wisconsim, βρήκαν ότι η συγκεκριμένη μνήμη για τη μουσική ξεκινάει πολύ νωρίτερα! Μελέτησαν βρέφη ηλικίας επτά μηνών. Τους έβαζαν για 14 μέρες να ακούνε καθημερινά μια 10λεπτη επιλογή από σονάτες για πιάνο του Μozart (χωρίς να ισχυρίζεται η έρευνα ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά μόνο με τη μουσική του Mozart)
      Mετά από τις 14 αυτές ημέρες καθημερινής ακρόασης, ακολούθησαν άλλες 14 ημέρες χωρίς ακρόαση, για να μετρηθεί και ο παράγοντας της μακροπρόθεσμης μνήμης. Μετά και από αυτή τη φάση, εξετάζονταν στο εργαστήριο τόσο με αποσπάσματα από μουσική που είχαν ήδη όλο αυτό το διάστημα ακούσει ή τη μουσική που άκουγαν, εκείνη τη στιγμή για πρώτη φορά απεδείκνυε ότι θυμόντουσαν καλά τη μουσική που είχαν ακούσει στο σπίτι τους τις πρώτες 14 ημέρες.Πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι μπορούσαν να αναγνωρίσουν εάν το μουσικό απόσπασμα ήταν από την αρχή, τη μέση ή το τέλος του κομματιού! Έδειχναν να προτιμούν ότι ήθελαν να ακούσουν ένα κομμάτι από την αρχή του! Αυτή η διαπίστωση αποκαλύπτει ότι βρέφη ηλικίας επτά μηνών μπορούν να μαθαίνουν μουσική, να σχηματίζουν μακρόβια μνήμη και να ενσωματώνουν τη δομή της μουσικής που ακούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου